Nemáte rádi klasickou čočku nakyselo s párkem, nebo chcete vyzkoušet něco nového? Vyzkoušejte tuto úpravu čočky, budete překvapeni výsledkem. Vinný ocet dodá pokrmu ten správný šmrnc.
Postup
Čočku uvaříme v neosolené vodě s bobkovým listem doměkka. Scedíme, půl hrnku vody z čočky si odložíme stranou, budeme ji potřebovat později. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriku na malé kousky a jeden stroužek česneku nasekáme nožem najemno. Rajčata nakrojíme křížem (jen slupku), přelijeme vroucí vodou, necháme asi minutu ponořené, pak je vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli orestujeme na trošce oleje, přidáme nakrájenou papriku a nasekaný stroužek česneku. Osmahneme, přidáme připravené rajčata, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, petržel a celer (stačí kousek, tak 3x3 cm), podlijeme odloženou vodou z čočky a asi pět minut podusíme. Jakmile zelenina změkne, přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru, uvařenou čočku, směs osolíme, okořeníme půl lžičkou sušeného zázvoru a pepřem a přidáme půl kostky zeleninového bujónu, půl lžičky chilli paprikové pasty, utřené zbylé dva stroužky česneku a ochutíme lžící bílého vinného octa. Promícháme, necháme ještě pět minut podusit a podáváme. Na talíři posypeme naloženými beraními nebo kozími rohy nakrájenými na kousky.
Tip: Můžeme klidně přidat i kousek cukety nebo salátové okurky, nebo zužitkovat zbytky zeleniny, kterou najdeme v lednici :-).
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek